Saturday, February 6, 2010

ADVENTUREbila

Bismillahirrahmanirrahim.

Esok Ahad. Lusa dah kena kerja balik. Teringat dulu saya belajar dalam satu daurah, yang muslim hebat takkan ikut kitaran manusia bodoh. Kerja-makan-tidur-bangun. Ulang-ulang, meaningless. Huu, saya taknak macam tu! Biarlah saya dapat meneguk ilmu yang bermanfaat sepanjang cuti sehingga masuk U bulan 5 nanti, insya-Allah.(bulan 5? Tak lama lagi tu. Natijah SPM keluar bulan 3 ni!)

Esok, ada beberapa kawan saya yang akan fly ke Jawa, ikut program Road 2 Jawa 4. Cemburu! Bila saya juga boleh bertebaran di atas bumi Allah nan luas ini, mencari setitis ilmu Allah yang nilainya sangat berganda-ganda besar buat hamba-Nya yang kerdil.

But when the prayer is ended, then disperse abroad in the land and seek of Allah's grace, and remember Allah much, that you may be successful [Qur'an 62:10]

Kepada ukhti Farah Farhanah dan akhawat R2J4 yang lain, inilah saat mula membina ummah dgn membina kendiri nan qawiyyah dalam diri. Buat yang terbaik. Mungkin saya kat sini tak faham apa erti kalian buat itu ini, bincang perkara-perkara itu semua depan mata, namun saya tahu mestilah benda itu akan membawa kebaikan kepada ummah, saya yakin.

Kepada ukhti Nurul Sakinah di Perak sana, yang bergelut dengan subjek-subjek STAM, selamat mencari keberkatan dalam menuntut ilmu. Kekalkan fikrahmu, kak keen! Binalah Islam dalam dirimu, agar Islam terbina  di sekelilingmu!

Saya cemburu dengan kalian! Kak Keen dan Farah, rindu kalian. Dan akhawat lain juga!



n_n

Dilema bidang di U. Hati cenderung kepada satu subjek ni, tapi biarlah rahsia. Doakan saya dapat score SPM dengan cemerlang, flying colours. Target saya 10 A 2 B (doakan semuanya kredit atau yang , lebih baik, saya taknak D,E, G -- ya Allah, na'uzubillahi min zalik)

MAC ni, saya nak cuti beberapa hari, bermalam di rumah sahabat di Kajang, pergi Kuala Lumpur International Book Fair 2010 dan kalau sempat saya nak pergi Muzium Kesenian Islam. Insya-Allah, biiznillah. :D


Mungkin saya akan travel sendiri, atau mungkin saya akan travel dengan family!
Saya sayang keluarga saya! Uhibbu usrati!


Saya juga mahu ADVENTURE! Bila? Mac ini, insya-Allah. :D

 Doakan kita semua sama-sama dalam redha-Nya, meniti hidup dengan iman di hati, lisan dan amal.

Amiin! ;)

[ASLIMtaslam]

4 comments:

  1. Salam

    Kalau nak adventure yang tak terhingga, kena pergi overc :). Sini, katalah nak ke mana, insyaAllah boleh tapi kena usahakan sikit.

    Jadi, insyaAllah kalau keputusan SPM bagus, mintalah datang overc.

    ReplyDelete
  2. salam


    pulasari, terimakasih utk cdgn lkamu yg buart semangat sy utk belajar overc dr dulu tak pernah padam.

    nak sangat belajar overc!!! ya Allah...

    pulasari, doakan saya dapat result SPM yg terbaik di sisi Allah dan terbaik utk saya.. say atarget 10A 2B.

    doakan saya dipilih oleh Allah utk belajar di Timur Tengah (MEsir @ Jordan), diredhai Allah dan layak menghirup madu hempedu belajar di overc.

    sgt butuh doa semangat dan dorongan.

    ^^, ^___^ n__n ni senyum saya
    ['_'] ni senyum awak

    jazakallah. moga Allah membalasmu dgn balasan yg baik2..

    ReplyDelete
  3. doakan saya dapat merasai sesuatu yg saya harapkan semenjak form 1,:: belajar overC.

    i SEE it, when i BELIEVE it!

    ReplyDelete
  4. salam

    kepada kamu yang insyaAllah dgn iziNya bakal ke overc, jujur saya kata... saya dah lama tak guna ['_'], fuh ingatan kamu kuat.

    Oh ya, macam mana dengan cuti? Gunakan masa dgn sebaiknya.

    ReplyDelete